Home / Vår kompletta guide till binära optioner

Vår kompletta guide till binära optioner

Nedan presenterar vi Sveriges mest kompletta och heltäckande guide inom binära optioner där du får svar på samtliga frågor, begrepp och scenarion som du kan hamna i när du börjar handla med binära optioner. Vi har staplat upp en lista på samtliga frågor och avsnitt nedan så att du enklare kan navigera dig fram till det du söker efter.

Binära optioner för nybörjare

1. Binära optioner kräver lite erfarenhet

2. Hur man öppnar upp ett konto hos en mäklare
2.1 Möjlighet till fler tillgångar och utbetalningsprocent
2.2 Möjligheten att utnyttja fler handelsmetoder inom binära optioner

3. Hur blir man en framgångsrik handlare inom binära optioner?

4. Vikten av en bra riskhantering
4.1 Investera aldrig kapital som du behöver för daglig överlevnad
4.2 Att överleva en tuff period
4.3 Se till att dina beslut inte påverkas till följd av en dålig riskhantering
4.4 Använd inte den martingala riskhanteringsstrategin
4.5 Riskhantering som matchar din profil

5. Innebörden av bra strategier inom binära optioner med bestämda regler
5.1 En bra handelsstrategi inom binära optioner är alltid kortsiktig
5.2 En bestämd regelstrategi kan få dig att agera utan att involvera dina känslor
5.3 Bestämda regler kan generera data som du kan använda i förbättrande ändamål och analys
5.4 Innebörden av ett bra handelssystem för binära optioner

6. Påbörja din handelskarriär inom binära optioner med de rätta förhoppningarna
6.1 Räkna ut din break-even i förhand
6.2 Uppskatta din potentiella vinstmarginal på förhand
6.3 Utnyttja dina möjligheter med kumulativa avkastningar

7. Fundamental analys och teknisk analys
7.1 Fundamental analys: Binära optioner och nyhetshandel
7.2 Analysera utfallet av nyhetshändelsen
7.3 Inta en position efter utfallet av nyhetshändelsen
7.4 Fördelarna och nackdelarna av handel med binära optioner vid nyhetshändelser
7.5 Teknisk analys: Att använda mönster för att förutse framtiden
7.6 Tekniska strategier för binära optioner
7.7 Trendföljande strategier (även känt som The Trendfollowing Strategy)
7.8 Stöd- och motståndsstrategin
7.9 Breakout-strategin
7.10 Fördelarna och nackdelarna med tekniska strategier inom binära optioner
7.11 Fundamental analys eller teknisk analys?

8. Att välja en handelsstrategi för binära optioner som passar dig

9. Det rätta tankesättet

10. Vikten av att se över dina resultat och att föra en handelsjournal

11. Steg för att bli en framgångsrik handlare inom binära optioner

12. Rätta dina misstag, repetera och se till att utnyttja alla förmåner

1. Binära optioner kräver lite erfarenhet

Ett av de större missförstånden som råder inom binära optioner är att det krävs mycket erfarenhet för att nå framgång och resultat. Den goda nyheten är att detta inte är sant. Vem som helst kan investera sin tid och bli en framgångsrik handlare (även kallar trader) inom binära optioner, oavsett erfarenhet eller bakgrund. I grund och botten går konceptet ut på att du ska förutspå priset eller kursutvecklingen på en tillgång eller enhet. Tror du att den kommer gå upp i värde så finns möjligheten att göra en så kallad call option, alternativt put option om du tror det motsatta.

Det som kännetecknar en bra handlare inom binära optioner är att denna använder sig av tillförlitliga mäklare inom binära optioner och att de har en gedigen riskhantering. Utöver dessa två egenskaper har de också en vinstdrivande strategi som matchar deras profil. På den här sidan kan du ta del av de viktigaste grunderna för att bli en bra handlare. Målsättningen är alltså att du dina aktiviteter ska bli lönsamma och att du ska se en vinst.

2. Hur man öppnar upp ett konto hos en mäklare

Innan du börjar lära dig mer om binära optioner är det viktigt att du öppnar upp ett konto hos en pålitlig mäklare som erbjuder eller är specialiserad på binära optioner. En rekommendation är att du öppnar upp flera konton så att du kan prova dig fram och hitta den mäklare som passar dig. Det finns många fördelar med att ha flera konton:

– Fler utbetalningsmöjligheter och ett större utbud av tillgångar
– Varierande utbud handelsmetoder

2.1 Möjlighet till fler tillgångar och utbetalningsprocent

Det är svårt att säga vilken mäklare som är bäst inom binära optioner. En viktig tanke som du bör ha med dig är att samtliga har sina egna tjänster och fördelar. Därför är det lönt att testa sig fram genom att skapa fler konton. Skillnaden i utbudet kan alltså vara stor. I vissa fall erbjuder mäklarna andra relevanta produkter som du kan gå miste om vid registrering hos en enskild mäklare, exempelvis råvaror, valutor, börsindex och aktier. Det kommer löna sig att prova sig fram.

Det finns också skillnader i utbetalningsprocenten. I praktiken kan mäklare ”A” erbjuda en utbetalning motsvarande 87 procent för en EUR/USD-option medan mäklare ”B” kan erbjuda 82 % för samma binära option. Din potentiella utbetalning är alltså 5 procent högre om du skulle välja mäklare A.

2.2 Möjligheten att utnyttja fler handelsmetoder inom binära optioner

Registrerar du dig hos en mäklare så har du möjligheten att följa pristrenderna i deras egen digitala plattform. Där kan du till och med se om värdena går upp eller ner. Precis som vi nämnde i avsnittet ovan så kan det finnas andra erbjudanden som erbjuds hos de olika mäklarna. Utbudet kan alltså variera kraftigt. Vissa mäklare inom binära optioner erbjuder exempelvis möjligheten att kunna se om ett tillgångsvärde kommer kvarstå i en viss bandbredd eller om det finns potentialer till att prisnivåerna kommer förändras. I relevans till din egen strategi inom binära optioner så kan det vara intressant att analysera och testa sig fram genom varje mäklare. På vår sektion om mäklare har vi listat de största och säkraste aktörerna på marknaden.

3. Hur blir man en framgångsrik handlare inom binära optioner?

Binära optioner kan kännas som ett stort och brett område, men för att bli framgångsrik som handlare så krävs det att man använder sig av enkla metoder och strategier. De är framgångsrika eftersom de gör allt så enkelt som möjligt. Fokus ligger på fyra områden:

– Riskhantering
– Strategi
– Mental inställning
– Handelsjournal

Dessa fyra områden eller egenskaper är nyckeln till din framgång. De kan också vara användbara om du haft en mindre bra framgång i tidigare försök. För att hjälpa dig på traven för att bli en mästare i binära optioner kommer vi nu gå igenom dessa fyra egenskaper mer djupgående.

4. Vikten av en bra riskhantering

Att ha en god riskhanteringsstrategi, även känt under det engelska begreppet ”money managent”, är väldigt viktigt, inte minst om man vill bli en framgångsrik handlare inom binära optioner.

4.1 Investera aldrig kapital som du behöver för daglig överlevnad

Vi rekommenderar att du aldrig investerar något kapital som du behöver för att betala dina räkningar och vardagliga utgifter. Även om det finns en rad olika möjligheter för att minimera riskerna så betyder det inte att du aldrig kommer förlora en investering. Det är faktiskt möjligt att förlora en investering, och detta är något som du måste acceptera. Det som kännetecknar framgångsrika handlare inom binära optioner är att de vinner i det långa loppet, inte kortsiktigt.

Skulle du få för dig att investera pengar som du egentligen behöver för annat så kommer det troligtvis inte gå så bra som du har tänkt dig. Handlare som ägnar sig åt dessa spontana handlingar har en tendens att utveckla något liknande beteende som kan jämföras med spelberoende.

4.2 Att överleva en tuff period

Det finns mer risker inom binära optioner än att ha en dålig riskhantering, och dessa måste du vara medveten om. En av de allra vanligaste misstagen är att du som nybörjare kommer fokusera för mycket på att hitta en bra strategi för binära optioner. Visserligen är det bra att ha en sådan, men för att den ska gå hand i hand med dina förväntade resultat så är det nödvändigt att den matchar din riskhantering.

Precis som vi var inne på tidigare så är det normalt att genomgå en tuff period. Oavsett hur bra ditt system för binära optioner är så kan du vid specifikt dessa tillfällen se den stora skillnaden mellan de olika mäklarna. Nedan följer ett exempel:

Tänk dig att en handlare som har en bra strategi för binära optioner investerar 20% av hans kapital i varje handel (20 000 euro). Trots att han har en bra strategi för binära optioner så förlorar han tre handelstillfällen. Detta är ett statistiskt normalt fenomen. Av dessa 20 000 euro är det nu bara 10 240 euro kvar. Handlaren har alltså förlorat halva sitt konto efter tre misslyckade affärer. Detta är inget roligt scenario.

4.3 Se till att dina beslut inte påverkas till följd av en dålig riskhantering

Något som är viktigt att tänka på vid dessa tuffa tider är att inte låta din riskhantering påverkas. Tittar vi på exemplet ovan så råder det ingen tvekan om att handlarens kommande handlingar kommer påverkas av händelsen. Det är väldigt vanligt att relatera det till ett klassiskt ”spelberoende”. Problemet kan i sin tur eskalera till att personen som råkat ut för någon sådan händelse får ett dåligt förtroende och att dennes egna analyser blir påverkade. När någon förlorar en större del av sitt kapital så spelar psyket och det mentala förhållningssättet en viktig roll. Konsten är därför att använda sig av riskhantering som kan vara till hjälp under dessa tuffa tider.

4.4 Använd inte den martingala riskhanteringsstrategin

Syftet med den martingala riskhanteringsstrategin är att vända den negativa trenden efter dina förluster så snabbt som möjligt – genom att investera ett högre belopp pengar efter varje förlust.

Ett exempel: Låt säga att du vill dubbla eller tredubbla din investering efter en handelsförlust. Om det andra handelstillfället är positivt så kommer du göra en vinst, som i sin tur når break-even. När man tittar på det ytterligare så kan riskhanteringssystemet se intressant ut, men är farligt i verkligheten. Problemet uppstår när du förlorar vid flera tillfällen efter varandra.

Efter varje handelsförlust följer en högre investering. Beloppet kan sedan öka ytterligare. Låt säga att du skulle förlora vid 10 olika tillfällen. Scenariot är faktiskt möjligt. Vid det elfte tillfället skulle du då förväntas handla med minst 1.024 x ditt ursprungliga belopp, i alla fall om du följer det martingala systemet. Ha i åtanke att du kan förlora större summor kortsiktigt. Det finns många handlare som har provat systemet och resultatet har oftast varit det samma, dvs. att vederbörande blivit pank. Var därför vis och se till att använda dig av ett riskhanteringssystem med bestämda procentsatser på ditt kapital.

4.5 Riskhantering som matchar din profil

Vi har tidigare diskuterat faran med dålig riskhantering, och som du säkert har förstått så är det otroligt viktigt att du inte kommer bort från tyngdpunkten i den samma. Framgångsrika handlare, även kallade traders, inom binära optioner använder sig av en riskhantering som matchar deras riskprofil. På det sättet försöker de undvika oförutsedda nedgångar.

Rent praktiskt använder sig de flesta framgångsrika handlare av en så kallad ”risk per trade”-procent som varierar mellan 1 % och 5 % av deras totala kapital. Detta innebär dock inte att det är inte är möjligt att förlora en större procentsats vid handelstillfälle. Du måste vara säker på att du har en hög vinstmarginal. För dig som nybörjare rekommenderar vi att du börjar med en lägre procentsats. Din uppgift är att identifiera din egen riskprofil med hänvisning till ovanstående avsnitt.

5. Innebörden av bra strategier inom binära optioner med bestämda regler

För dig som är involverad i binära optioner så råder det ingen tvekan om att du bör eller snarare måste ha goda handelsstrategier. Hur din risk management än ser ut så finns det en risk att förlora pengar i det långa loppet, inte minst hela ditt kapital. Det kan därför vara nödvändigt att ha ett lönsamt handelssystem inom binära optioner, men vad innebär ett sådant specifikt?

5.1 En bra handelsstrategi inom binära optioner är alltid kortsiktig

Till skillnad från många andra finansiella investeringsprodukter så ligger skillnaden, när det kommer till binära optioner, i att handelsstrategierna oftast är kortsiktiga. Detta är något som är viktigt att känna till eftersom marknaden överflödar av investeringsstrategier som är långtidsorienterade. De är just de långsiktiga strategierna du bör avstå från när du investerar i binära optioner. Grundregeln när du investerar i binära optioner är att fullt fokusera på kursernas händelseförlopp över en kort tidsram.

5.2 En bestämd regelstrategi kan få dig att agera utan att involvera dina känslor

Även om detta må vara tillfälligt så kan känslor generera ett misslyckande. Om du involverar dig i binära optioner så är det viktigt att du känner till risken med att involvera känslor i de handelsaktiviteter du ägnar dig åt. Risken med att låta känslorna påverka dina beslut kan ha många konsekvenser. Dessa kan vara så stora att du förstör din karriär inom binära optioner.

Ha i åtanke att en bra strategi, inte minst inom binära optioner, kan förhindra dig från att fatta beslut baserade på dina egna känslor. Baserat på vår egen erfarenhet rekommenderar vi att du använder dig av en strategi med bestämda regler. Detta är också en fördel som kommer löna sig i det långa loppet.

5.3 Bestämda regler kan generera data som du kan använda i förbättrande ändamål och analys

Det kommer bli svårt att få en uppskattning på eventuella resultat om du inte väljer att använda dig av ett bestämt regelsystem inom binära optioner. Föreställ dig hur det skulle se ut om du valde att handla utan ett säkert system och att du bokar in 20 procent i return den första månaden, men att du istället förlorar 20 procent den kommande månaden. Skulle ett sådant scenario inträffa så är det svårt att veta varför en månad var framgångsrik och varför en annan inte visade det resultat som du förväntat dig från allra första början.

Fördelen med att använda ett system med bestämda regler är alltså att du på ett enkelt och smidigt sätt kan analysera din data över valda tidförlopp. Detta är en klar fördel för dig som vill handla med binära optioner.

En annan fördel är att du kan se hur mycket du tjänar in i genomsnittlig vinst och om du är nöjd med dina resultat. I vilket fall som helst så kan du grunda dina beslut på tekniska data för kommande aktiviteter. Det mesta går självklart att skräddarsy det mesta och justera egenskaperna i det valda systemet utifrån dina egna strategier inom binära optioner. Vi kommer att komma tillbaka till det här senare och redogöra för hur du kan gå tillväga. Det enda du behöver veta och ta med dig från det här avsnittet är innebörden av att ha ett bra handelssystem för binära optioner i det långa loppet.

5.4 Innebörden av ett bra handelssystem för binära optioner

Trots att vi fortfarande inte har fördjupat oss i de olika strategierna för binära optioner så hoppas vi på att du inte underskattar vikten av de samma, inte minst av handelssystemens betydelse.

Nedan kan du läsa om de olika kriterierna du bör ha i åtanke när du väljer ett bra handelssystem för binära optioner:

• Din strategi för binära optioner bör vara kortsiktig.
• Den strategi du väljer för binära optioner bör ha bestämda regler för att undvika eventuella känslor.
• Strategin som du väljer vid handel med binära optioner bör vara tillräckligt bra för eventuella analyser. Du bör alltså kunna inspektera huruvida du fått något tillbaka eller om du behöver ändra dina strategier för att nå bättre resultat.

6. Påbörja din handelskarriär inom binära optioner med de rätta förhoppningarna

I inledningen på den här artikeln nämnde vi att det var möjligt för alla att bli framgångsrika som handlare inom binära optioner, men det garanterar nödvändigtvis inte att alla kommer bli det. Detta beror på det faktum att många större grupper av handlare inte följer de råd som vi och många andra sidor rekommenderar. En annan faktor som är mer personlig är handlarens mentala inställning. Visserligen går det att tjäna stora summor med binära optioner men om du förväntar dig att dubbla kontot med tre handelstillfällen så är det uteslutet att du har orealistiska förväntningar. Följ därför alltid de råd och rekommendationer som ges av guider som Binaly.

Du kan också skapa realistiska förväntningar genom att testa din handelsstrategi för binära optioner, baserat på break-even-ration och vinstmarginalen av din strategi.

Detta undanröjer inte bara missnöjet under tillfället du har höga förväntningar. Det erbjuder också grunden för att bli en framgångsrik handlare inom binära optioner.

Parallellt med detta kommer vi visa dig var den verkliga vinsten ligger och hur du kan tjäna pengar genom handel med binära optioner. Det allra viktiga är du läser på och följer sajter som Binaly, som ger dig både råd och information om binära optioner.

6.1 Räkna ut din break-even i förhand

Det är självklart att varje handlare inom binära optioner vill vinna på så många handelstillfällen som möjligt. Bäst vore om din vinstprocent låg på 100 %.

Precis som vi skrev tidigare så är en sådan framgång minimalistisk. Hur bra det än skulle gå så måste du vara beredd på att du kan förlora på binära optioner, också.

Vad motsvarar då procenten för bra handel som en strategi inom binära optioner behöver producera för eventuell vinst i det långa loppet? Ja, det beror på tillgången och den knutna utbetalningsprocenten. Som tur är så finns det en formel som du kan använda för att beräkna det.

B = Ot% / (I% + Ot%)

B = Breakeven ratio (breakevenförhållandet)
I% = ”In the money ratio” tex. Procentsatsen du får när handelstillfället är att anse som framgångsrikt.
Ot% = ”Out of the money ratio”, motsvarar procenten du förlorar när du förlorar vid ett handelstillfälle.

Ett exempel som vi kan använda för att illustrera detta är när du, exempelvis, utvecklar en strategi för binära optioner där du vill handla i euro eller ameriaknska dollar och där ”I%” ligger på 80 procent och du får 80 procent tillbaka, när handeln är att anse som vinstgivande och Ot% ligger på 100 procent.

Break-evenförhållandet blir alltså:

B = 100% / (100% + 80%)
B = 100 / (100 + 80)
B = 100/180
B = 0.5555

För att konvertera detta till procent använder du den här formeln: 0.5555 * 100 = 55.55%.

Med andra ord gör du vinst med din strategi under förutsättning att du landar på en vinst motsvarande 56 procent av dina handelstillfällen i det långa loppet.

6.2 Uppskatta din potentiella vinstmarginal på förhand

Även om ämnet nu handlar primärt om betydelsen av att värdera dina affärer så är det också användbart för att få en bild av din potentiella vinstmarginal på förhand. Det är också enkelt att räkna ut din potentiella vinstmarginal genom nedanstående formel.

P = W – B

P = Profit margin (Vinstmarginal)
W = Win ratio (Vinstförhållande)
B = Breakeven ratio (Break-evenförhållande)

Tänk dig att du genomsnittligt vinner 75 av 100 handelstillfällen. Detta innebär att ditt vinstförhållande är enligt följande formel (75/100) / 100 = 75 procent.

Vi tar nu break-evenprocenten i det föregående exemplet som är 56 procent. Din vinstmarginal blir då enkel att bedöma eller uppskatta, 75 procent minus 56 procent = 19 procent.

Låt oss titta på ännu ett exempel. Tänk dig att du investerar 100 euro vid varje handelstillfälle, då vinner du 100 euro x 0,19 = 19 euro per handelstillfälle i det långa loppet.

Du kan också på ett enkelt sätt bedöma din totala vinst efter ett x antal handelstillfällen. Om du förväntas öppna upp 40 positioner i månaden så kan du bedöma vilken genomsnittlig summa som kan vara aktuell månadsvis, till exempel: 40 x 19 euro = 760 euro.

6.3 Utnyttja dina möjligheter med kumulativa avkastningar

Precis som vi skrev i texten ovan så råder det ibland ett missnöje bland handlarna inom binära optioner, inte minst när de inte får de resultat de förväntat sig efter analyser och kalkyler. Detta beror på att de inte alltid reflekterar eller visar hänsyn till de möjligheter som de kumulativa avkastningarna kan ge. Låt oss titta på ett exempel. Tänk dig att en handlare börjar med startkapital på 10 000 euro och tjänar ungefär 10 procent i snitt varje månad. Om den här handlaren fortsätter med binära optioner och bestämda summor så tjänar han 1 000 euro i månaden. Detta är 12 000 euro per år.

Det låter inte illa, men låt oss titta på de handlare inom binära optioner som baserar sin risk per handelstillfälle av sitt totala kapital, inklusive sin vinst. Efter ett helt år kommer samma handlare ha en vinst på inte mindre än 21,384 euro, alltså nästa dubbelt.

Detta är hursomhelst bara skillnaden baserat på ett enda tillfälle under ett helt år. Kom därför ihåg att kumulativa avkastningar kan göra stor skillnad.

Den aktuella vinsten eller avkastningen beror också på storleken på ditt kapital och de vinster som du åstadkommit genom ditt system för binära optioner. Detta är beräkningar som du kan räkna ut själv med hänvisning till ovanstående förklaringar.

På internet finns det många verktyg som är användbara om du verkligen är nyfiken på vad de kumulativa avkastningarna kan göra för dig. Ha dock detta i åtanke: Ju större ditt kapital är desto större kommer effekten bli med kumulativa avkastningar.

Detta innebär nödvändigtvis inte att du inte kan vinna på växande avkastningar med mindre kapital. Det är fullt möjligt att du kan det, men då får du också räkna med att det kan ta lite längre tid.

Något som är viktigt att veta är att de pengar som du tar från ditt kapital kan påverka dina kumulativa avkastningar, om du fortsätter använda samma risksystem.

Det är inte nödvändigt att göra uttag från ditt handelskapital. Inte heller är detta något som rekommenderas med hänvisning till de kumulativa avkastningarna.

Du kan å andra sidan, om du ser tillfället, sätta in extrapengar som du inte behöver. Detta kan få stora effekter på de kumulativa avkastningarna.

Fördelen är ännu större om du kombinerar detta med en attraktiv bonus från en mäklare som är verksam inom binära optioner. Se bara till att läsa på villkoren för att säkerställa att bonusen motsvarar ditt sätt att handla.

7. Fundamental analys och teknisk analys

Vilken strategi (eller strategier) du än kommer välja så startar allting med en signal. En signal är i det här fallet en indikation på huruvida priset av en tillgång kommer öka eller minska. Den här signalen kan också ge dig en grund att stå på, för att sedan vägleda dig på hur du kan bedöma och agera längre framåt. Signaler är generellt skapade på två olika sätt:

a) Genom ett nyhetsevent
b) Genom en teknisk analys

7.1 Fundamental analys: Binära optioner och nyhetshandel

Nyhetsinslag och liknande händelser har en tendens att kunna påverka priset av ett index, en aktie, en tillgång eller en valuta drastiskt. Parallellt med nyhetsinslagen kan även pressreleaser från företag, en hel bransch eller en regering bidra till effekter.

I många fall kan positiva nyheter ge utslag i form av prishöjningar och negativa till sänkningar. Spekulationer kring nyhetsförmedlingen är en bidragande faktor som kan spela större roll vid dessa händelser.

Det allra viktigaste som du bör ha i åtanke är att hålla utkik i medier och nyhetskategorier som är relevanta eller på något sätt relaterade till den tillgången som du är associerad med. De flesta förmedlare eller mäklare som är verksamma inom binära optioner erbjuder vanligtvis deras egen ”kalender” som en bitjänst till deras handelsplatformen. Där kan du ta del av alla nyheter, och skulle du vara intresserad så kan du även se de olika mäklarnas förutsägelse vad gäller nyheternas påverkan.

Något annat som du behöver tänka på är nyheternas förmåga att påverka värdet på en tillgång. Även om vissa händelser kan analyseras enskilt med logiska förklaringar så kan de vardagliga uppdateringarna från de olika mäklarna ge dig en bättre grund för en mer komplett analys. När det kommer till själva handelstillfället så kan du agera innan en nyhetshändelse eller efter en nyhetshändelse.

7.2 Analysera utfallet av nyhetshändelsen

Grundidén med den här strategin är att du ska försöka utvärdera utfallet från den aktuella nyhetshändelsen. Ett exempel är kan vara att du förväntar dig att USA:s centralbank (FED) kommer höja räntorna. Du kanske tror att det kommer ha en större påverkan på växelkurserna på EUR/USD och lägger därmed en option innan banken kommer med ett offentligt uttalande.

7.3 Inta en position efter utfallet av nyhetshändelsen

Ett annat sätt att handla med binära optioner, baserat på nyhetshändelser, är att vänta tills du sett det aktuella utfallet. Du väntar alltså med att inta din position. Grunden för den här strategin är att du tar en ”call” eller att du placerar en option direkt efter utfallet från nyhetshändelsen.

7.4 Fördelarna och nackdelarna av handel med binära optioner vid nyhetshändelser

En av det främsta fördelarna med att ägna sig åt handel med binära optioner vid nyhetshändelser är att det är relativt lätt att lära sig de olika strategierna. Det kan också vara lönsamt att ägna dig åt handelstillfällen som är associerade med nyhetshändelser. Men även om det finns mycket positivt att säga om just det här fenomenet så får vi inte glömma bort att det finns negativa aspekter. Tittar vi på dem så är det största nackdelen i just det oförutsedda – du kan alltså inte vara helt säker på utfallet. Det är därför handelssignaler existerar, och dem kommer vi gå in på närmare i ett senare avsnitt.

7.5 Teknisk analys: Att använda mönster för att förutse framtiden

Grunderna för en så kallad teknisk analys är att använda och känna igen mönster. Dessa använder du för att förutse kommande priser av exempelvis tillgångar, oavsett de aktuella nyhetshändelserna. Vid tekniska analyser är det viktigt att först identifiera om det finns en trend och om denna går upp eller ner. Det finns också en sidorörelse, eller ”sideway movement” som det heter på engelska, även känt under begreppet range. Vid en trend kan en sådan sidorörelse vara tillfällig, och då heter den för konsolidering.

Vanligtvis ser du om det rör sig om en trend eller en så kallad range. Och till din hjälp finns det en rad olika tekniska verktyg på marknaden. Dessa kan användas för att exempelvis rita trendlinjer, för att i ett senare skede kunna ansluta de olika punkterna som markerar höjd- och lågpunkterna i en trend.

Det finns också något som kallas för tekniska indikatorer (technical indicators på engelska). Dessa fungerar som tilläggsverktyg för graferna, och bland de allra kändaste finns Moving Averages, RSI, AMCD, Bollinger Bands och många fler.

7.6 Tekniska strategier för binära optioner

Nedan har vi sammanställt de allra vanligaste strategierna inom binära optioner som grundar sig på tekniska analyser. För varje strategi är det viktigt att använda bestämda regler med hänvisning till tid. Reglerna kan påverkas av prisrörelsen men också genom de tekniska verktygen som vi nämnde ovan.

I nedanstående avsitt kommer vi förklara de olika strategierna på svenska men kommer att behålla vissa engelska termer då dessa är vanligare och enklare att bekanta sig med inom binära optioner.

7.7 Trendföljande strategier (även känt som The Trendfollowing Strategy)

Precis som det låter så syftar den här strategin på att man som handlare inom binära optioner följer en trend. Skulle Apples försäljning resultera i en positiv trendutveckling så placerar du därför ett call vid rätt trendtillfälle.

7.8 Stöd- och motståndsstrategin

En strategi som återses vid olika handelsfrekvenser. När priset når en prisnivå där priset redan blivit avvisat (kan användas vid ett antal tillfällen) så är målsättningen att lägga ett call eller en option i motsatt riktning, dvs. att man förutser att prisnivån kommer kvarstå och inte dala.

7.9 Breakout-strategin

Den här strategin grundar sig på förmåner från ett genombrott av en viktig prisnivå eller ett prismönster. Strategin kan integreras i trendföljande strategier såväl som stöd- och motståndsstrategierna.

7.10 Fördelarna och nackdelarna med tekniska strategier inom binära optioner

De största fördelarna du som handlare kan av dessa tekniska strategier, inte minst inom binära optioner, är att du också vänjer sig vid att tänka i mönster. Ett utmärkt exempel är när du träffar på en ny person. När personen kommer fram till dig och visar sig vara trevlig så har du positiva förväntningar av den samma. Skulle personen vara otrevlig så kommer du få en annan uppfattning. Du agerar utifrån erfarenheter, och det samma gäller vid teknisk analys.

Teknisk analys involverar också godtagandet av bestämda mönster, där regler för ditt handelssystem inom binära optioner möjliggör en signal eller en notifikation om det uppstår en situation som kan vara vinstgivande.

Det finns också nackdelar med att använda tekniska strategier för binära optioner. En av dessa som vi vill lyfta fram är relaterad till mönster och syftar till att mönstren aldrig kommer repetera sig själva till 100%. Detta är också en stor utmaning.

Du måste alltså utveckla regler för dig själv, för att på det sätter säkerställa att du kan öppna upp en position när situationen visar en möjlighet ur ett längre perspektiv. Detta kräver tålamod.

Det år också en självklarhet att en handlare som tillägnat mycket tid inom binära optioner och som har studerat ämnet kommer ha en bättre inblick i hur marknaden förhåller sig. Den samma kommer också ha en bättre fingertoppskänsla när det kommer till handlingar och ageranden i motsättning till de aktuella priserna. Detta resulterar således till bättre och mer kompletta analyser.

Nyhetshändelser har en påverkan, även i dessa situationer. Även om ett handelstillfälle ser ut få stöd rent tekniskt så kan den fortfarande påverkas av nyhetshändelsen, inte minst oförväntade.

7.11 Fundamental analys eller teknisk analys?

Något som du kommer märka är att många handlare inom binära optioner har en klar favorit när det kommer till valet av dessa två. Deras val kan vara ganska radikalt, och när vi ändå talar om radikala beslut så kan de vara så extrema att många, i det långa loppet, skulle våga påstå att tekniska analyser är meningslösa eftersom priset enligt vederbörande bara rör sig under exempelvis nyhetshändelser.

Å andra sidan har vi också de tekniska handlarna som indikerar på att allting är bearbetat i priset och att analyser av fundamentala slag inte är nödvändiga.

Faktum kvarstår att handlare som fokuserar på nyheter får en bra avkastning. Det samma gäller för de handlare som är tekniska. Båda har rätt, varför inte kombinera?

8. Att välja en handelsstrategi för binära optioner som passar dig

Som du redan har läst så finns det många strategier för dig som vill involvera dig i binära optioner. För nya och oerfarna handlare så är det här inget enkelt.

En logisk fråga som per automatik följer är: ”Vilken strategi är bäst?”. Precis som vi nämnde tidigare så finns det framgångsrika handlare som ägnar sig åt många olika strategier. Därför är svaret enkelt: Det finns ingen specifik strategi som kan anses vara bäst.

Din målsättning bör alltså inte fokusera på att hitta den allra bästa strategin för binära optioner, utan snarare fundera ut vilken strategi som passar dig bäst. Precis som många andra saker i livet så kommer du möta framgång först när du hittar något som du personligen har ett intresse för.

Vi vet om att du ändå kommer fastna i strategierna och kämpa med att hitta något som passar dig, men börja gärna med att läsa på om de olika strategierna innan du påbörjar din handel med binära optioner. Vi har också andra tips som kan hjälpa dig på traven, men vi kommer gå in på dessa i ett senare avsnitt.

9. Det rätta tankesättet

”Du är din egen fiende”. Det finns faktiskt en del sanning i det här ordspråket, och det är viktigt att du förstår det om du vill bli en framgångsrik handlare inom binära optioner. Det är du själv som bestämmer om du ska följa reglerna. På den här sidan har du alla grunder som krävs för att påbörja din karriär som en framgångsrik handlare inom binära optioner. I slutänden är det du själv som står för dina handlingar. På vägen kommer du också möta motgångar, och här är det väldigt viktigt att du tar tillvara på de misstag som du stöter på och att du lär dig något från dessa. Ett exempel kan vara psykologiska faktorer som i praktiken kan leda till dålig riskhantering eller misslyckande.

10. Vikten av att se över dina resultat och att föra en handelsjournal

Om du strävar efter att bli en bra handlare inom binära optioner så kan en handelsjournal vara nödvändig. Syftet är att du ska kunna använda den för att analysera dina resultat.

För det första så vill du kanske förstå lönsamheten i den strategi du väljer för binära optioner. Med en handelsjournal, särskilt dedikerad för binära optioner, kommer du kunna se styrkorna och svagheterna med vald strategi. När du samlar på dig tillräckligt med data så kan du också dra en slutsats på om du behöver genomföra några förändringar.

För det andra så får du en bättre prisbild av den typen riskhantering som du använder. Följer du verkligen en bra riskhanteringsmetod, om inte, varför?

Slutligen kommer du också få en inblick i dina svagheter när du bokför dina aktiviteter i din handelsjournal. Allt som bokförs kan bli användbart i framtiden.

Vad bör du skriva ner i din journal? Det här varierar från person till person, men huvudsaken är att du får med det allra viktigaste, exempelvis: datum, tidpunkt, tillgång, Call/Put, Utgångstid, utbetalningsprocent, break-even, förlust, vinst, planer, analyser som utförts i efterhand, lärdomar från misstag etc.

11. Steg för att bli en framgångsrik handlare inom binära optioner

Vi vill slutligen passa på att summera en kort guide som förhoppningsvis kommer leda dig till att bil en bättre handlare inom binära optioner. Följer du planen noga så finns det goda chanser till en gedigen framgång.

Steg 1: Involvera dig med binära optioner genom att öppna ett demokonto hos en mäklare

Ett demokonto har exakt samma funktion som ett vanligt handelskonto för binära optioner. Den enda skillnaden är att du inte kan handla med riktiga pengar. Inte nog med att du får testa dig fram utan riktiga pengar så kan du också prova dina strategier och se om de skulle vara lönsamma.

Vår rekommendation är att du öppnar upp ett användarkonto genom 24Option så att du också kan ta del av ett Metatrader-konto (du hittar det precis bredvid demokontot). Detta är användbart särskilt för att testa dina strategier.

Det andra och det tredje steget kan du ta samtidigt (beroende på dina egna önskemål).

Steg 2: Ta del av våra handelssignaler, gratis!

Under tiden du formar din egen strategi så kan du redan följa våra handelssignaler eller ”trading signals” som det heter på engelska. Signalerna grundar sig på viktiga nyhetshändelser som haft märkvärdiga inflytanden på marknaden. Här går vi in i detaljer och undersöker nyhetshändelserna och hur de påverkat de olika handelstillgångarna.

Systemet för handel med binära optioner grundar sig således på lönsamheten av en rörlig marknad, om de ekonomiska graferna är bättre eller sämre än de som förväntats på marknaden. Vi använder en större marginal, och därför är chanserna till en instabilitet högre. Det är dina chanser till att bli framgångsrik också.

Fördelen med dessa binära optioner-signaler är att vinstration är väldigt hög om man har signalernas reliabilitet i åtanke.

Vi rekommenderar dig därför att du försöker handla med dessa signaler innan du öppnar upp ett demokonto. Gör du detta så kommer du snabbt lyckas bekanta dig med binära optioner och hur dessa fungerar vid nyhetshändelser. Du kommer också förstärka ditt förtroende när det kommer till handel där riktiga pengar blir involverade. Parallellt med detta rekommenderas du också bokföra allting i en handelsjournal.

Steg 3: Utveckla din egen strategi för binära optioner – med rimliga och enkla regler

När du följer våra signaler för binära optioner så kommer du per automatik lära dig mer om handel vid nyhetshändelser. En annan fördel som du får med dig är du får en inblick i huruvida strategin fungerar för dig.

Samtidigt kan du också utveckla din egen strategi för binära optioner, inte minst om denna är baserad på fundamental analys eller teknisk analys. För förslag och idéer på strategier inom binära optioner rekommenderar vi att du besöker vår strategisektion.

Tar du det här steget så är det också viktigt att du börjar handla via ett demokonto tills du känner att du har en tillräcklig kompetens för att handla med riktiga pengar. Handelsjournalen kommer vara användbar, inte minst om du vill få en bättre överblick över dina resultat som den valda strategin genererat.

I anslutning till ditt demokonto så kan du också utnyttja tillfället att testa strategin genom andra verktyg. De flesta mäklare som är verksamma inom binära optioner använder sig av MetaTrader. För din del har du fördelen att kunna gå tillbaka ti tiden och analysera prishandlingen men också prova dig fram med konkreta strategier.

Du kommer märka att din lärprocess kommer vara reducerad när du tar dig tiden att börja med Metatrader direkt istället för att analysera framtida handelstillfällen.

12. Rätta dina misstag, repetera och se till att utnyttja alla förmåner

Det är svårt att säga hur lång tid det tar innan man bemästrar binära optioner och börjar tjäna stora belopp. Om du är typen som gärna ser snabba resultat så har vi bara ett råd: gör det enkelt! Precis som vi nämnde i början på den här guiden så handlar allting om att göra det så enkelt som möjligt.

Visserligen är det en tuff utmaning att se lönsamhet med handel med binära optioner. Därför rekommenderar vi att du inte byter guider. Fokusera istället på en enda informationskälla. På Binaly.se har målsättningen varit att hålla alltid enkelt, det är också därför vi skräddarsytt den här guiden för dig som vill komma igång med binära optioner. Här hittar du all information som krävs för att bli en framgångsrik trader av binära optioner. För din del behöver du bara följa våra rekommendationer och råd som du hittar på vår portal.

När du väl hittat din väg till binära optioner och har ett lönsamt handelssystem så handlar resterande om att ”göra om och göra rätt”. Vi vet att det inte är enkelt att ta åt sig all information och lära sig precis allting som guiden inkluderar, men när du väl nått dina mål så kommer du se att detta är den bästa sysselsättningen som man kan önska sig. Vad tror du om möjligheten att kunna tjäna stora belopp och jobba hemifrån framför sin datorskärm? Det här ska du utan tvekan investera din tid i!

För att förbättra användarupplevelsen på Binaly.se använder vi cookies. Genom att använda vår webbplats samtycker du användningen av dessa och vår cookiepolicy. Läs mer här.

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng